Üdvözöljük a blogon! Itt rendszeresen új refraktométer alkalmazási példákat és lehetőségeket mutatunk be.

Agnes Vas Agnes Vas

Így lett a világ legnépszerűbb szósza a ketchup

A gasztronómia talán legelterjedtebb mártása a ketchup, egyszerre édes és savanykás ízét világszerte rengetegen kedvelik. A jellemzően paradicsomsűrítményből, ritkábban egész, hámozott paradicsomból készülő szósz receptúrája, viszkozitása és szárazanyagtartalma is igen változatos. Gyártása során a folyamatos, magas minőséget a Vaisala technológiába építhető refraktométerei tudják biztosítani.

Read More
Jakab Rozsa Jakab Rozsa

5 ok, amiért érdemes Vaisala refraktométert használni lekvárok gyártása során

A folyadék koncentrációjának változása bizonyos élelmiszeripari termék gyártása során a teljes folyamatot meghatározza. A Vaisala technológiába beépíthető refraktométerei számos előnyt kínálnak az időigényes, laboratóriumi mintavételezéssel szemben, a műszer az üzembehelyezés után azonnal költség- és erőforráshatékonyabb termelést tesz lehetővé, miközben a termék minőségét is javítja.

Read More
Jakab Rozsa Jakab Rozsa

Tejtermékek gyártásának optimalizálása

A tejtermékek gyártása során a folyamatok irányításához, a higiéniai követelmények betartásához, az élelmiszeripari szabályoknak megfelelő, állandó és magas minőségű termék előállításához megbízható, pontos és folyamatos mérésre van szükség.

Read More