Olajos emulziók, hűtő- és kenőfolyadékok koncentrációjának mérése

A fémmegmunkálás során szilárd anyagok – gépek és munkadarabok – érintkeznek egymással, mely nagy súrlódással és magas hőmérséklettel jár, ami a munkagépek kopásához vezet. A kenőanyag szerepe ennek a hatásnak a megszűntetése vagy csökkentése, hűtés, kenés és korrózió elleni védelem biztosításával. Idővel az apró forgácsok, egyéb olajok, oldott sók és baktériumok beszennyezik a kenőanyagot, emiatt a folyadék keménységének, pH-értékének és koncentrációjának mérése létfontosságú. A folyamatos párolgás miatt a víz és a kenőanyag arányát is ellenőrizni kell, ennek pontos és folyamatos mérését biztosítja a technológiába beépített Vaisala K-Patents refraktométer.

A rosszul bekevert olajos emulzió számos komoly problémához vezethet. Ha nem észleljük időben, hogy a kenőanyag koncentrációja nem megfelelő, tönkremehetnek a munkagépek, az elkészült munkadarabok a rossz minőség miatt selejtesek lehetnek, adott esetben az egész gyártósort is le kell állítani, ami komoly veszteségeket jelent. Kevésbé extrém esetekben az emulzió túl alacsony koncentrációja a baktériumok elszaporodásához, a kapacitás csökkenéséhez, a megmunkálási idő megnövekedéséhez vezet. Ezzel szemben a túl magas koncentráció a feleslegesen felhasznált anyagok miatt többletköltséggel jár, valamint nehezen eltávolítható lerakódást képez.

A hagyományos mintavételezés és laboratóriumi mérés időigényes és körülményes, a kézi refraktométerek pedig nem megfelelő eszközök, amikor a fémmegmunkáláshoz használt folyadékokról van szó, mert a pontosságuk nem elég nagy. A jó megoldás a technológiába beépített refraktométer használata.

A Vaisala refraktométerek négy tipikus felhasználása a fémmegmunkálás során

Hőkezelés

A hőkezelés során a fém fizikai tulajdonságai megváltoznak. A munkadarabot először felmelegítik, majd egy folyadékkal gyorsan lehűtik, így keményítve a felületét. A hűtőfolyadék koncentrációja fontos paraméter, ami a végtermék minőségére komoly hatással van.

Hűtés és kenés

A megmunkálás során a fémet kenni és hűteni kell, ehhez a folyadékot központi vagy elosztott rendszer szolgáltatja. A Vaisala refraktométereket a betápláló és a visszaforgató ágakon is használják.

Mosás

A mosás elsődleges célja, hogy a munkadarabokat teljesen megtisztítsa a lerakódott olajtól és kosztól. A mosószert nagy nyomáson fecskendezik az alkatrészekre, ami vékony védőréteget képez a felületen, megakadályozva a rozsdásodást. A Vaisala refraktométer ellenőrzi a koncentrációt, amiből megállapítható, hogy sikerült-e az összes lerakódást eltávolítani a mosás során.

Öblítés

Ha az alkatrészeket a későbbiekben hegeszteni fogják, a védőréteget egy vizes öblítéssel teljesen el kell távolítani, mert az rontja a hegesztés minőségét. Ahogy a vizes fürdőben egyre több mosószer oldódik fel, egy bizonyos koncentrációszint felett ki kell cserélni a vizet. Az elfogadható szint üzemenként változik, tipikusan 0,5 Brix körüli.

A refraktométer beépítése

 A Vaisala technológiába beépíthető refraktométerei a fémmegmunkálás teljes folyamata során pontos és megbízható mérést biztosítanak. A folyamatos, másodpercenkénti koncentrációmérés lehetővé teszi, hogy az olajos emulzió rossz bekeverési arányát már azelőtt észleljük, hogy az költséges károkat okozna, akár a munkagépekben, akár a munkadarabokban. A különböző kialakítású refraktométerek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a műszert különböző méretű csővezetékekbe, de akár a bekeverő tartályba is be lehet építeni. Amennyiben a keveréket újra felhasználják, úgy szükség lehet a műszer automatikus prizmamosatására is.

Ha szeretne többet megtudni a Vaisala refraktométerekről, lépjen velünk kapcsolatba!

Previous
Previous

Tejtermékek gyártásának optimalizálása