Cukoripari megoldásaink

Cukorgyártás a Zutora fókuszában - a kezdetek óta

“A cukorgyártás az egyik legbonyolultabb dolog a világon. Tökéletes cukrot gyártani pedig majdnem lehetetlenség.”
Mark Twain - Élet a Mississippin

A Zutorában ezt a lehetetlenséget hajszoljuk a kezdetek óta. Saját fejlesztésű és gyártású SeedMaster készülékeink, valamint az általunk forgalmazott műszerek végre lehetővé teszik a tökéletes (vagy ahhoz közelítő minőségű) cukor gyártását.

Technológiai leírások - Alkalmazási példák

A letöltések között számos technológiai leírást talál, melyek részletesen bemutatják műszaki megoldásainkat. Cukoripari technológiai leírásaink:

Répa- és nádcukor gyártása

Nyerslé, híglé, sűrűlé koncentrációmérése

Zöldszirup és melasz

Csővezetékbe épített ICUMSA színmérés

Kristályosítás szabályozása a túltelítés alapján

Egyéb cukrok és édesítőszerek gyártása

Koncentrációmérés a bepárlók szabályozásához

Fruktóz, glükóz kromatográfia

Aktív szénoszlopos tisztítás

Ioncserélő tisztítása

Édesítőszerek kristályosítása

Koncentrációmérés az édesítőszerek gyártása során

Kérjük, töltse ki, mielőtt továbblép a letöltésekhez:

SeedMaster készülékek

A hatékony kristályosításhoz elengedhetetlen a túltelítés értékének megfelelő zónában tartása a teljes folyamat során. Ahhoz, hogy szabályozni tudjuk, folyamatosan ismernünk kell az értékét.

A túltelítés számos különböző paraméter függvénye (koncentráció, hőmérséklet, tisztaság, oldhatósági paraméterek), közvetlen mérése semmilyen műszerrel nem lehetséges. Különböző mért és definiált paraméterek alapján viszont kiszámítható. Ezt nyújtja a világon egyedülálló módon a SeedMaster készülék.

Cukoripari műszereink

Refraktométerek

Fotométerek

NIR nedvességtartalom-mérők

pH- és vezetőképességmérők